top of page
ffcd6c45-069d-45da-8a43-f0d3895f4897_edited.png

Hallo!

Mijn naam is Jan de Geus. Ik ben praktisch filosoof en mijn missie is om mensen door middel van dialoog, oefening en reflectie te helpen om "een goed leven" te leiden. Welke vragen leven er bij jou?

Mijn verhaal

Filosofie is mij niet met de paplepel ingegoten. In het gezin waarin ik opgroeide stonden doen en ondernemen altijd centraal: niet lullen maar poetsen! Reflecteren deed je hooguit één keer per jaar tijdens het kerstdiner. Maar mijn nieuwsgierigheid was onbeheersbaar en de verwachtingen in ben ik uiteindelijk wijsbegeerte gaan studeren. Mijn interesse werd uiteindelijk wel weer praktisch: wat kan de filosofie ons vertellen over hoe we goed kunnen leven?

 

Over de jaren heb ik ruime ervaring opgedaan in onderwijs en bedrijfsleven als trainer en adviseur op het raakvlak van leiderschap en ethiek. Daarbij maakte ik gebruik van dialoogvormen zoals het Socratisch gesprek en dilemmadialogen om (formele en informele) leiders kritisch na te laten denken over hun rol in de wereld.

 

Ik ben met The Myth Makers gestart om mensen een kans te geven om in een veilige omgeving te reflecteren grote en kleine levensvragen. Voor als je even vast loopt, je afvraagt waar het nu allemaal om draait of een plek zoekt om opnieuw te verbinden met jezelf.

In mijn programma's werken we aan bewust zijn als vertrekpunt. Vervolgens nodig ik deelnemers uit tot het onderzoeken van onze eigen aannames... we gaan filosoferen! Dat is spannend, maar levert je altijd verrassend nieuwe inzichten op.

Of het nu gaat om groepstraining of 1-op-1 wijsgerige coaching: we verkennen jouw vragen op Socratische wijze. Dat betekent vanuit een open blik, nieuwsgierig en met respect voor wat er op het moment voor jou van belang is. Ik maak gebruik van principes uit de Gestalt psychotherapie. Als yoga & meditatie docent geef ik beweging & mindfulness een belangrijke rol in mijn programma's: het zijn beproefde methoden om hoofd en lichaam bij elkaar te brengen. En dat helpt weer om oprecht en met vertrouwen te leven.

bottom of page